2009. március 31., kedd

Bringán hordozni...

... "óriási felelőtlenség".
Ma szép terjedelmes vita bontakozott ki az egyik mamamis topikban arról, biztonságos-e kerékpáron babát hordozni. Mármint háton. Szavazni is lehet, mondanom sem kell, merre dől a mérleg per pillanat.
Persze szerintem sem mindegy, milyen körülmények között, milyen terepen hordozom bringán a gyerekem. Nyilván nem fogok hátibabával száguldani ötvennel hegyről lefelé, valamint nem viszem őt be a körúti forgalomba sem.
De miért olyan sokkal biztonságosabb az ülésben jobbra-balra kilengő gyerekkel közlekedni?
Amúgy mihelyt kilépünk az utcára, és átmegyünk (gyalog!!) a zebrán, komoly veszélyben vagyunk a figyelmetlen autósok miatt. Sőt, el sem kell hagyni a lakást, itthon is érhet bennünket sokféle baleset babástul, például könnyen eleshetünk a szanaszét hagyott gyermekjátékokban. :)
Apropó, tudtátok, hogy élni életveszélyes? ;)

4 megjegyzés:

melinda írta...

Nóri, bevallom, amikor a képeket láttam, nekem csak az ugrott be, milyen helyesek vagytok és nem gondoltam tovább, főleg nem biztonságtechnikai szemszögből:D

Tudja fene...

Én nem bringázok, viszont autózok és el kell áruljam, nagyon idegesítenek a bicajosok. Mert féltem őket. Nem látom pl. az előttem lévő autótól, megelőz pirosnál, hogy a visszapillantóból azt se tudom hol van, szóval nehéz ügy... És közben tudatában vagyok annak, hogy én vagyok az erősebb.

És most eljátszottam a gondolattal, mi van, ha épp előttem bicajozol. Meg kell mondjam, nem venném észre, hogy a hátadon utas van batyuban, ha szerencsés vagy, akkor téged igen.

És egy másik gondolat, ami önmagában rémisztő: ha döntenem kéne, hogy mellettem egy kamion és azon az oldalt Panna becsatolva, másik oldalon egy biciklis, és csak ez a két irány van, ahová húzhatom az autót, nem lenne kétséges, merre húznám...:( Na, ezen jól el is szomorodtam:(((

Nóri írta...

Meli, vannak helyzetek, igen... De hidd el, mert ez nem vita tárgya, hogy az úttesten közlekedő, jól látható, kivilágított bringásokat ütik el a legkevésbé. Sokkal inkább azokat, akik bringasávot használnak... meg a gyalogokat... zebrán (is). :(((

Prof írta...

Meli: Hogyan fordulhat elő ilyen helyzet, ezen is elgondolkodtál?

timidudu írta...

Én épp ezért írtam, hogy milyen bátrak vagytok :) én nem merném, de nem ítélem el, mindenki azt tesz és úgy a gyerekével ahogy akar.
Minden esettre én csípem a bringás hordozós fotóitokat :)