2010. augusztus 23., hétfő

Várból ágyba

Az augusztus 20-ai kézműves vásárra már nagyon készültem egy ideje. Hogy majd alaposan körbenézek, míg párom rohangál Nándorral, beszerzek egy adag fonalat a további pici gyermekrucikhoz, és milyen jól szórakozunk majd... mindenki a maga módján. ;)
Hát, többet kaptam, mint reméltem... volt fonál, volt szórakozás és szórakoztatás (Nándornak nagy sikere volt mindenütt!), és volt más is...
Pár óra járkálás után elkezdtem (hasilag) elég sokat keményedni. Haza kéne menni. Oké, előtte még feküdtem egy sort a fűben, majd indulás.
A metrón már 5 perces elég fájdalmas összehúzódásaim voltak. Csak éljük túl hazáig!
Sikerült. Itthon gyorsan lefeküdtem, és hívtam a bábánkat. Ő kifaggatott, majd azt ajánlotta, igyak meg egy kevés valamilyen alkoholt, és aludjak egyet. És próbáljak pihenni, meg figyeljem magam, elmúlnak-e pihenés hatására a fájások, ha nem, akkor gondolkodunk tovább.
Így tettem, aludtam, pihentem. Egész hétvégén Tibor volt a fiunkkal, nagyon sokat segített. Vasárnap estére már úgy éreztem, jobban vagyok, hatott a 2 nap fekvés.
Elküldtem ma dolgozni, mondván, úgyis hívom, ha szükség van rá. Hát, elég hamar telefonhoz nyúltam... Délelőtt 10 körülre megint sokat keményedtem, Nándor is extra nyűgös volt, nem bírtam. Aggódtam.
Felhívtam egy kedves, megbízható szülész ismerősünket, ő ajánlott egy pesti orvost. Őt is megcsörgettem, rendelési idő előtt fogadott. Nagyon rendes volt, hálás vagyok neki!
Szerencsére nincs gond babuval, velem is minden rendben, és nincs arra utaló jel, hogy megszületni készülne. :)
Igaz, többet kéne pihennem - doki bácsi szerint a nappalok felét végig kéne feküdnöm, ha más nem, legalább pár órát. Na ez Nándor mellett magában nagy-nagy kihívás.
És kaptam egy üveg Bryophyllumot, egy alkoholos növényi oldatot, ami elég nagy sikerrel meg tudja akadályozni a koraszülést, ha esetleg mégis elkezdődne valami... ja és persze szednem kell magnéziumot is.
No így vagyunk most. Mivel a közelben igazából nincs mozgósítható családtag, aki napi szinten tudna segíteni, törjük a fejünket, mi tévők legyünk. Mert bármennyire is várjuk a picurt, azért még ezt a maradék 3 hónapot pocakban kéne töltse.

2 megjegyzés:

Családanyu Viki írta...

Vigyázz magatokra!
Drukkolok hogy menjen a pihenés!
Lehet, hogy először nem lesz könnyű, de Nándor is biztosan megérti és segít majd :) (én csak fáradt voltam mikor Julinkát vártam és ugyan nem rögtön de Lau megértette a helyzetet -sok magyarázás után- és valamennyire hagyott pihenni. Most már ő magyarázza Julinkának hogy pihennem kell, hagyjon, hogy Dorotinak jó legyen :))
Szóval nagy drukk!

Ildikó írta...

vigyázz magadra, tényleg, tudom egy nagyfiú mellett nehéz, esetleg szabit ha venne ki a párod, vagy nagymamák besegítenének, nem tudom van -e lehetőséged rá.
Ildikóka