2010. június 13., vasárnap

Buli volt!

E hétvégén nagy buli volt a kerületben, a Kispesti Retró!
Természetesen a sok fajta program minket is kicsábított a Templom térre, persze szigorúan csak délután 4 után, mert addig nagyjából meg lehetett pusztulni a hőségben.
Szombaton a buli központi helyéhez közeli játszón kezdtünk, majd megnézegettük a kirakodó vásárt, de Nándor kedvenc programja csak ezután jött: a szökőkúttal való igen közeli megismerkedésnél jobbat nem talált vagy egy órán keresztül!! :D Akkor is csak nagy nehezen bírtuk elrángatni, hogy száradjon kicsit, mert csurom víz volt az egész gyerek!!
Ezután felültünk a retró villamosra, megbámultuk a műjégpályát (no itt volt némi hiszti, lásd gyerkő is csúszkálni akart), majd irány a cukrászda! (Én, az elvek embere itt és most buktam le: igen, a fiunk már fagyit nyalogat, igaz csak mértékkel, ez van, no.)
Persze egyik koncert követte a másikat, volt Beatles-tribut zenekar (annnyira aranyosan nyomták!! :D ), énekelt Charlie (nekem színtiszta nosztalgia), később a távoli játszótéren még Abba számok is megütötték a fülünket!
Engem mondjuk hazaszólított a feszülő hasam és egyéb sürgős dolgaim, de Nándor és párom vagy fél 10-ig a játszón maradtak!
Ma, azaz vasárnap a nagynéni, Era és Tibor anyukája is csatlakozott a bulizáshoz. Így négyen indultak el tőlünk, mert nekem muszáj volt kicsit pihenni a fájdogáló pocak miatt.
Nándor persze extra kényeztetést kapott az elmondottak alapján; amit nem vett meg neki az apja (színes pattogatott kukorica), azt megkapta Erától. Mivel tőlünk nem kapott a cukiban egész gombóc fagyit, hát meglepte vele egy újdonsült idős csodálója. :D
Természetesen ma is duracell üzemmódban pörögte végig az estét, el sem akart jönni még fél 10-kor sem a térről. Hazajöttek, majd kicsit visszamentünk megnézni a tűzijátékot. Meg kellett állapítsuk, hogy ez továbbra sem tetszik gyermekünknek, pár durranás után pityeregve követelte a hazajövetelt! (Egyébként teljesen megértem, tényleg hangos volt a dolog.)
Kicsit még üldögéltünk a házunkhoz közeli téren egy padon, beszélgettünk a tűzijátékról (Nándor: "Ott fönt, égen, tűzijáték! Durrogtattak!"), nézegettük a csillagokat, embereket a kellemes melegben. Talán tovább is maradunk, ha nem esznek meg minket a szúnyogok...
Így ért véget a városünnep számunkra, idén is élveztük. :)
(Milyen meglepő, hogy sem tegnap, sem ma nem volt hosszas altatási procedúra, khm. :D )

0 megjegyzés: