2013. február 7., csütörtök

Alkotás

Mostanában nagyon szeretjük Nándorral (meg Hajnallal is egyre inkább) a kreatív foglalatoskodást. A festés volt a nagy kedvenc mindig is (mondjuk minden nap nem kerül elő), de nagyon sok ollózás, rajzolás, gyurmázás is hozzájön ehhez. Egyebek mellett. :)
Szóval tegnap és ma nagyon jót gyurmáztunk együtt! :)
Őszinte leszek: még nekem is nagy élmény volt a gyúrás! Szép, színes gyurmákat vettünk meg kaptunk, és ahogy kézbe vettük, már szárnyalt is a képzelet mindannyiunk részéről.
Nándor például sok-sok hóembert készített. Nem is akármilyeneket ám! Volt apa- és anyahóember, meg sok gyerekük, ja és mindannyian szoknyát hordtak. :D A végére voltak vagy tízen, jól mutattak nagyon! A legszebb látvány persze nem az elkészült hóember-tömeg volt, hanem a fiunk koncentrációja, amivel gyúrta őket. Teljesen belefedkezett a dolgába!
Hajnal első sorban darabolt; számára úgy tűnik a gyurma minél apróbb részecskékre szedése okoz örömet ebben a játékban.
Én meg nem annyira konkrét dolgokat készítettem, sokkal inkább csak élveztem az érzést, ahogy alakul az anyag a tenyeremben, nagyon erőteljes, elemi ls felszabadító volt ez így. Néha a legváratlanabb irányból kapjuk az olyan élményeket, amelyek emlékezetessé teszik végül a napot, nem? :)
Az alkotás végül vad almazabálásba fordult, és utána mindenki elégedetten hagyta el a terepet.





Hozok pár képet, hát ilyen volt, s még ilyenebb. :)

0 megjegyzés: