2010. július 17., szombat

Őrségi nyaralásunk






Idén nyáron úgy alakult, hogy az Őrségben nyaraltunk, boldogítva ezzel Anyukámat és Bélát. ;)
Vagy 9 napot töltöttünk gyermekkorom boldog tündérvilágának helyszínén, és azt hiszem, nagyon jól sikerült napokat tudhatunk magunk mögött!
Az időjárás igazán strandolós volt, amit ki is használtunk: amikor csak lehetett kihúztunk a közeli tavakhoz, és végig pancsoltuk a délutánokat! :) Nándor továbbra is nagy-nagy vizipók, imádta a mókát!! A hűs, szabad tóvizet (ahogy ő visítozta csillogó szemekkel: "nagy ez a vííííííííz!!!!"), a meztelen homokozást, a trambulinban való végtelen ugrálásokat, meg amikor a felfújható csónakban fröcskölték egymást párommal. Persze az is tetszett neki, hogy kaphatott csokis pattogatott kukoricát (itthon nem sok édességet adunk neki), meg szabadon lejmolhatott a többi strandoló gyerkő csócsáiból. :D
Aztán imádta bizirgálni Csoki kutyát (Csipike mindig diszkréten arrébb sunnyogott, ha Nándor megjelent a színen), aki nagy türelemmel tűrte a megpróbáltatásokat... és a nagy séták a nagymamával, és Bélával! Nem is hiányolt minket ilyenkor.
Délelőttönként általában játszótér volt a program, ja, és felfedeztük (kisgyermekes szemszögből) a közvetlenül mellette csordogáló Zalát is, amibe kitűnően lehetett köveket dobálni - mindezt ráadásul árnyékban!
Nándor nagyon sok mindent tanult most az Őrségben. Kismillió új állat, azok hangjai, növények, gépek... minden érdekelte, mindent megjegyzett, sokat bővült az amúgy sem szűkös szókincse. Legviccesebb új tudása: megmutatja kérdésre, melyik a bal, illetve jobb keze, plusz ezen irányokba is jól indul el, ha kérjük. :)
A vonatozás hazafelé ugyan kissé küzdelmes volt légkondi nélkül, de túléltük, és megérte a hosszú út, gyönyörű hetünk volt!! (Biztos kihagyom most a felét annak, amit átéltünk, láttunk, de nem baj... beszéljenek inkább a képek!)

2 megjegyzés:

Családanyu Viki írta...

Klassz lehetett, milyen ügyes Nándor a jobb-bal megkülönböztetésével! És szép a pocid :) és csak nem lett rövidebb a hajad? :)

Nóri írta...

Ááááá, dehogy! :DDD