2009. november 25., szerda

"November utolsó péntekén még véletlenül se menj vásárolni. Kerüld legalább egy napig a boltokat, használd időd másra, fordítsd barátaidra, szeretteidre.

A nap legfontosab üzenete: a fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal."
Innen származik az idézet és a kép.

Aktuális

Essen pár szó e blog főhőséről is végre! :)
Nándor jobban van. :) Mióta kapja a chamomillát, láztalan, és a hangulata is jobb. Éljen a homeopátia!!! :)))
Rosszulléte hátterében minden valószínűséggel a fogzás állt, ugyanis pár napja kidugta a fejét az egyik jobb felső őrlő, ma pedig ugyanaz bal oldalt. És további gyanús dudorokat érezni még az ínyén több helyen...
Egyszer ezen is túl leszünk, ugye?

2009. november 18., szerda

Beteg?

Nándi az utóbbi egy hét során lázas volt, szombatot leszámítva minden nap. Első pár nap nem mentünk orvoshoz, mivel csak este-éjjel jött elő a hőemelkedés, és egyébként kutya baja nem volt, hangulata a szokott, aktivitása szintén. Egyedül csak az volt gyanúgy, hogy a szokottnál is kevesebbet evett szilárt dolgokból.
Aztán vasárnap este ismét lázas lett, hányt is, és kedve sem volt az igazi... biza ennek már fele sem tréfa, hétfőn irány a gyermekorvos.
Aki megvizsgálta, belenézett a torkába (semmi), megnyomkodta a fülét (semmi), és jól kikérdezett minket. Összességében úgy tűnik, hogy valószínűleg a fogzás okozta a tüneteket. :O Dokinő szerint elég sok fogacska készülődik (ezt mondjuk érzem én is), ez okozhat lázat, idegességet, lazább székletet, alvási problémákról nem is beszélve... chamomilla ch 15-öt javasolt szedni Nándinak. Plusz biztos ami biztos, vizelettesztet is kért, hogy ha esetleg húgyúti fertőzés lenne, kiderüljön, de erre nem lát sok esélyt szerencsére. (Holnap lesz meg az eredmény.)
Tehát tegnap óta homeózunk, és nem tudom, ennek köszönhetően-e, de ma már nem volt lázas a drága, kedve is sokkal jobb, és jobban eszik. :)
Remélem, tényleg csak a fogacskák okozták a az utóbbi hét nehéz napjait...

Pizza ismét :)

Nos, ha már így áll a dolog, és fiunk tényleg pizzamán, akkor úgy döntöttem, hogy megpróbálom a dolgot még egészségesebben és kicsit olcsóbban megoldani. Az előző bejegyzésben említett spáros pizza valóban finom ugyan, de egyrészt fehér lisztből van, másrészt azért drágább, mint ha magamnak dobom össze... tehát ma nekifogtam, és kreáltam sajátot.
Sacc per kábé két maréknyi tönkölybúzát leőröltem a malommal (Anyu, köszi, imáááááádom!!), majd olívaolajjal, oregánóval, meg egy kevés sóval összegyúrtam, és hagytam egy órát pihenni a fűtőtesten. Ezután nagyon vékonyra nyújtottam, és mehetett rá a fűszeres paradicsomszósz, a zöldségek (mirelit), olívabogyó, és végül a reszelt pizza mozzarella. Nagyjából 20 percet sült, és egész frissen álltunk neki. (Nándor alig bírt magával, a sütő előtt kellett tartanom karban, hogy lássa, hogy tényleg 'tzza sül. :D )
Fotót mondjuk nem készítettem, de nagyon fincsi lett, el is fogyott hamar-gyorsan. (Szegény férjemnek még mutatóba sem hagytam egy szeletet, ezt bánom kicsit, de hát az étvágyammal elég nehezen bírok, na. :D )
Ígérem, nem lesz Tündér Nándor kalandjaiból gasztroblog, de gondoltam, megosztom a nagyérdeművel, hogy így is lehet, és hogy a gyors kaja nem feltétlenül egészségtelen. :)

2009. november 15., vasárnap

Szerinted mit jelent? :)

Nándor új kedvenc szava a következő verziókban hallható naponta többször: 'tzza, 'tzzá, 'pzza, 'pzzá. No, kitaláltad?
Iiiigen, a pizzáról van szó. :) Mert hogy ez lett a ded egyik kedvenc eledele. (Khm, csak nem miattunk?) Általában spáros biopizzát sütünk, ami vega, finom, és nem is túl drága, de bárhol eszünk pizzát, Nándi mindig nagy mennyiséggel lakmározik ebből a finomságból! (Értsd: 3 falatnál is többet. :D )
Ha itthon vagyunk, és látja az előkészületeket (úgy, mint mélyhűtőből pizza kivesz, sütő beindít), rögtön jön a szövegelés, és alig bírja kivárni a sülési időt, muszáj karba vennem, hogy lássa, ahogy készül a kedvence. :)
Mondjuk általánosságban is elmondható, hogy fiunk az olaszos ízek iránt vonzódik. A paradicsom minden formában nagy kedvenc, a pariszószos tésztákat is imádja. És az olívabogyót. (Másik kérdés, hogy mennyire meg lennénk lőve, ha ez nem így lenne, mert mi bizony ilyen ételekért vagyunk oda. :D )

Ha már étkezés a téma, lenaplózom a jelenlegi helyzetünket e téren. Szóval Nándi továbbra sem egy óriási zabagép, sőt. Még mindig az anyatej a fő tápláléka, ezt napi sokszor kéri, a "dzidzi" szinte bármikor jöhet! Amúgy húst és édességet leszámítva mindent eszik (ehet) már. Minden étkezésnél kínáljuk (meg azok között is gyümölccsel, kölesgolyóval), és többnyire csak pár falat fogy mindenből... reggelire alig gyűr le valamit, ebéd, ha ízlik, talán már jobban csúszik, vacsorára meg általában elsősorban paradicsomot eszik, meg a sajtot legeli le a melegszendvicsünk tetejéről.
Nem mondom, hogy néha nem fut át a fejemen, hogy ez a minimális mennyiség mire elég vajon... azzal nyugtatom magam ilyenkor, hogy legalább az a pár falat minőségi alapanyagokból van, meg hogy rá kell nézni a gyerekre, nem egy vékonyka. :) És amilyen erős!! Ma bevásárlás közben egymásra rakott, kenyérrel telepakolt műanyagládákat tologatott a földön, a kenyérpultos néni meg csak lesett. :D Kérdezte is, mivel etetjük ezt a gyermeket?
Hát kérem, pizzával és anyatejjel. :)))

2009. november 11., szerda

Mindenhol jó...





...de a legjobb az asztalon! :D

2009. november 8., vasárnap

2009. november 4., szerda

Ma este

Hogy ez a gyermek mi mindent összeköt már fejben! Nap, mint nap elámulunk ezen.

A következő történt úgy egy órája: Nándor szokásos "esti szertartását" űzte, azaz a nagyágy melletti éjjeli szekrény fiókját pakolgatta ki-be. Két pakolás között megfogta a közeli radiátort, ami épp fűtött, és jó forró volt. Első reakció: döbbent tekintet, kezét leste, majd a fűtőtestet. Ezután izgatott mutogatásba és magyarázásba kezdett ("áte! áte!"), majd elkezdte fújkálni a meleg radiátort. :D

(Újabban imád mindenfélét fújni, de nem csak úgy, random fújkál ám, hanem csupa olyasmit, aminek értelme is van, lásd meleg teát, ételt, furulyát, lufit. De ez a mai! Ezen lehidaltunk. :D )