2009. november 15., vasárnap

Szerinted mit jelent? :)

Nándor új kedvenc szava a következő verziókban hallható naponta többször: 'tzza, 'tzzá, 'pzza, 'pzzá. No, kitaláltad?
Iiiigen, a pizzáról van szó. :) Mert hogy ez lett a ded egyik kedvenc eledele. (Khm, csak nem miattunk?) Általában spáros biopizzát sütünk, ami vega, finom, és nem is túl drága, de bárhol eszünk pizzát, Nándi mindig nagy mennyiséggel lakmározik ebből a finomságból! (Értsd: 3 falatnál is többet. :D )
Ha itthon vagyunk, és látja az előkészületeket (úgy, mint mélyhűtőből pizza kivesz, sütő beindít), rögtön jön a szövegelés, és alig bírja kivárni a sülési időt, muszáj karba vennem, hogy lássa, ahogy készül a kedvence. :)
Mondjuk általánosságban is elmondható, hogy fiunk az olaszos ízek iránt vonzódik. A paradicsom minden formában nagy kedvenc, a pariszószos tésztákat is imádja. És az olívabogyót. (Másik kérdés, hogy mennyire meg lennénk lőve, ha ez nem így lenne, mert mi bizony ilyen ételekért vagyunk oda. :D )

Ha már étkezés a téma, lenaplózom a jelenlegi helyzetünket e téren. Szóval Nándi továbbra sem egy óriási zabagép, sőt. Még mindig az anyatej a fő tápláléka, ezt napi sokszor kéri, a "dzidzi" szinte bármikor jöhet! Amúgy húst és édességet leszámítva mindent eszik (ehet) már. Minden étkezésnél kínáljuk (meg azok között is gyümölccsel, kölesgolyóval), és többnyire csak pár falat fogy mindenből... reggelire alig gyűr le valamit, ebéd, ha ízlik, talán már jobban csúszik, vacsorára meg általában elsősorban paradicsomot eszik, meg a sajtot legeli le a melegszendvicsünk tetejéről.
Nem mondom, hogy néha nem fut át a fejemen, hogy ez a minimális mennyiség mire elég vajon... azzal nyugtatom magam ilyenkor, hogy legalább az a pár falat minőségi alapanyagokból van, meg hogy rá kell nézni a gyerekre, nem egy vékonyka. :) És amilyen erős!! Ma bevásárlás közben egymásra rakott, kenyérrel telepakolt műanyagládákat tologatott a földön, a kenyérpultos néni meg csak lesett. :D Kérdezte is, mivel etetjük ezt a gyermeket?
Hát kérem, pizzával és anyatejjel. :)))

0 megjegyzés: