2009. április 15., szerda

Gyapjúkülsőről ismét


Ági eszembe juttatta, hogy ígértem egy beszámolót a gyapjúkülső használata során szerzett tapasztalataimról. Eddig lusta voltam belefogni, no de most nem halogatom tovább.
Lényegében maximálisan elégedett vagyok a külsőkkel. (Mert hogy már három darab van, és mindegyik FiDiNi.) Prefolddal kitűnően működnek, soha nem áztak még át (éjszaka sem), pedig nem vagyok egy lelkiismeretes lanolinozó. Pihe-puha anyagúak, Nándor bőrét nem bántják, sőt, előnyük az is, hogy hason-combon nem hagynak piros nyomokat, mint a műanyag. Még fogásra is sokkal jobb így a popón lévő csomag, habár tudom, ez nagyon szubjektív érv, de nekem számít. :)
Ami plusz fáradság időnként jár a dologgal, az a folyósabb, nagyobb adag végtermékek utáni koszolódással való munka. Értsd: az adott, 1-2 négyzetcentiméternyi területet kézzel, szappannal elmosom, majd leitatom róla törölközővel a nedvességet, és mehet száradni. (Kb. 10-12 órányi idő kell ehhez.) Mivel lusta vagyok, nem lanolinozom újra a széleket, mégsem törént eddig semmilyen baleset emiatt. Ugyanakkor mostanság egyre ritkábban kell mosogatnom a külsőket, mivel a szilárd táplákozás bevezetése megteszi a maga jótékony hatását. ;)
Jelenlegi készletem három külső, így ha netán az egyik nap közben koszolódna, jöhet a másik helyette, a harmadik pedig éjszakára van rendszeresítve. Most úgy látom, hogy többre nincs szükség, maximum csak a szemem kíván meg időről időre egy-egy szebb példányt. :)
Ezúton is köszönet Kuchta Ildinek a gyönyörű és hasznos darabokért!

4 megjegyzés:

Ági írta...

Köszönöm a beszámolót még egyszer. azt hiszem meg lettem győzve, hogy én is kipróbáljam. :)

Nóri írta...

De jó reklámot csinálok itt, nem? :D Remélem, te is elégedett leszel, ha nem, én szívesen megveszem tőled a külsőt. ;)

Ági írta...

Megjöttek a külsőink! Két darabra ruháztam be egyelőre. Gyönyörűek! Most vannak tesztelés alatt. (Bár én így ránézésre beléjük szerettem, bárhogy is szerepelnek...)Köszönöm, hogy megosztottad velem tapasztalataidat, mert az adta meg az utolsó lökést!
:D

Nóri írta...

De örülök, hogy tetszenek! :))) Remélem, azért jól is szerepelnek. ;) De nincsenek kétségeim e téren, Ildi profi munkákat ad ki a kezéből.