2009. január 20., kedd

Fogas kérdés

Tegnap délelőtt észrevettem, hogy Nándornak elkezdett kibújni az első fogacskája. Ahogy harapdálta az ujjam, kis tűszúrást éreztem az ínyéből - szívemhez kaptam, ennek bizony a fele sem tréfa! Abba bele se menjünk, hogy egy másodperc alatt lefutott az agyamban, hogy nemrég született meg a mi kis csodánk, most az üvegpoharat kocogtatja a fogával, holnap meg már a ballagásán szipogok... nesze neked, anyai szív, kettőt pislogok, és kirepül a madárka biztonságos, meleg fészkéből.
Visszatérve az eredeti témára, a kis fogacska reggelre már kidugta teljes hosszában a fejét. Egyik napról a másikra, nem semmi! Ugyanakkor azért az éjszakánk is ennek megfelelően alakult. Szegény babánk nagyon szenvedett, éjfélig sírt, semmivel nem bírtuk megnyugtatni. És ez még csak az első fog... hány is van még hátra??? Nem akarom tudni.
Ha valakinek van okos tippje a túléléshez, ami nem gyógyszer-téma, ne hallgassa el! A borostyán nyakláncon is gondolkodom. Tapasztalatok érdekelnek...

9 megjegyzés:

Ági írta...

Szia!

Nekünk még nincs (látható)fogunk, de borostyán nyakláncunk van, mert nagyon sokan dicsérik, és a nagyitól kaptunk. Ennek ellenére Bendegúz szokott néha nyűgösködni. Még nem próbáltuk, hogy lánc nélkül milyen lenne...
A homeopátia a gyógyszer-témába tartozik nálad? Nekünk általában használ a nyűgjeinkre( Chamomilla Vulgaris bogyócska, és ha "nagy" a baj, akkor Viburcol kúp, de erre szerencsére még csak egyszer szorultunk rá).

Nóri írta...

Ági, köszönöm a választ! :) A homeopátia nálunk is bejött már, pl.hasfájásra anno használt. Van is itthon chamomillám, lehet, hogy bevetem. Szerinted "megelőző" jelleggel is adható, hogy este ne legyen nyügi? ;)
Viburcolt használtunk mi is vagy 2x, de nem tudtam eldönteni, hogy az használt-e végül, vagy csak kifáradt teljesen szegény drágánk.

Tjuca írta...

Nóri! Most nem fogsz kedvelni. Én a borostyán láncban csak a veszélyt látom. A gyerek most jön bele mászásba, forgásba stb. csak egy rossz mozdulat, és már szorul is a hurok. Lehet, sőt biztos én vagyok túl parázós ebben, de én nem szeretem a láncot a kicsiken. Kingának van, de alváshoz le kell vennie, és ő már jóval idősebb.

Én egyébként kegyetlen anya vagyok semmit nem adok fogzásra, max tömör fa játékot, vagy 9-10 hós korban száraz kenyeret reszelhetett a fogival a gyerek. :-))))

Nóri írta...

Tömör fa játék tökjó ötlet, köszi! :)

Ági írta...

A homeopátiával kapcsolatban kicsit bizonytalan vagyok, épp most gondoltam rá, hogy kikérem majd a doktorbácsink véleményét, mert itt az interneten elég eltérő tanácsok vannak. Van, aki azt állítja, csak akkor használ, ha napokig rendszeresen kapja a gyermek, és van, aki azt mondja, csak akkor kell adni, ha fennáll a probléma, mert különben hozzászokik... Szóval előnyben az anyai megérzés!

Nóri írta...

Hmmm, én általában azt olvastam, hogy hozzászokni úgymond nem lehet a homeós szerekhez. De várom a dokid véleményét is. (Irigy-irigy, hogy a ti dokitok ehhez is ért. :) )

Ági írta...

Ma voltunk dokinál. Azt mondta nem kell semmiféle kúrákon meg megelőzésen törni a fejünket, ha nyűgös, akkor kell adni neki, és kész.

Nóri írta...

Köszi Ági! :)

Nóri írta...

Ja, amúgy az első után kb.1 nappal a 2.fog is kiütötte a kobakját, és ezzel semmi plusz nyűg nem járt. :O